Rensa upp flödet. Nerdstyle!

Jag utlyser gubbvarning på en gång. Så är det gjort. För nu ska det gnällas.

Det här med Facebook. Jag säger bara det. Det här med Facebook. Jag vet att det inte är något värt att hetsa upp sig över men jag kan inte låta bli att ibland låta blodtrycket öka över alla för mig totalt ointressanta poster som dyker upp till höger och vänster.

Jag har sorterat in i listor. Jag har lagt folk där jag vill ha och se dem, men jag vill ha den lilla extra kontrollen – att filtrera en lista efter kriterier.

Så nu, om jag ser nio bebisposter, elva bästaste och fyrtiotusen miljarder meningar som avslutas med mer än ett utropstecken kan jag trycka F12, klistra in scriptet nedan, trycka enter och voilá – sinnesfrid.

var foundElements = new Array();
var forbiddenWords = ['bebis','bästaste','sötaste','älskling','!!!'];

function getElements( findClassName, root ) {
	if ( root.className == findClassName )
		foundElements[foundElements.length] = root;

	for ( var i = 0; i < root.childNodes.length; i++ ) 
		getElements( findClassName, root.childNodes[i] );
}

getElements('storyContent',document.body );

for ( var i = 0; i < foundElements.length; i++ ) {
	for ( var ii = 0; ii < forbiddenWords.length; ii++ ) {
		if(foundElements[i].innerHTML.indexOf(forbiddenWords[ii]) != -1)
			foundElements[i].innerHTML ="";
	}
}

Kommentarer